FUNCTIE
• U coördineert, superviseert en controleert de bereiding van maaltijden met inachtneming
van de wettelijke, technische, evenwichts- en voedselveiligheidseisen;
• U werkt mee aan de voortdurende actualisering van het kwaliteitsprogramma van het
rusthuis en aan de ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid, dat gericht is op de systematische
verbetering van alle keukenactiviteiten om het welzijn van de residenten te waarborgen;
• U bent verantwoordelijk voor het opstellen van het dagmenu;
• U bent samen met u keukenteam verantwoordelijk voor het bereiden van de maaltijden
(ontbijt, lunch en avondmaal – maximaal 150 bestekken per dienst);
• U biedt gezonde maaltijden van hoge kwaliteit;
• U houdt systematisch rekening met de opmerkingen en de wensen van de residenten;
• U bent verantwoordelijk voor het beheren en controleren van de voorraad en
voorzieningen;
• U beheert de bestellingen van de goederen;
• U bent verantwoordelijk voor het organiseren en toewijzen van de taken van het
keukenpersoneel;
• U maakt geen concessies aan de veiligheid, of het nu gaat om u eigen veiligheid, die van
uw collega’s, residenten of derden.
PROFIEL
• U beschikt verplicht over een diploma hoger secundair onderwijs in de hotelsector OF
in een relevant vakgebied;
• U bent een ervaren kok met diepgaande culinaire kennis (gezond en lekker eten);
• U hebt ruime en relevante ervaring in de organisatie van een grootkeuken, allergenen
en diëtetiek;
• U plant en organiseert u werk en dat van u team tot in de puntjes;
• U staat open voor verandering en hebt een groot aanpassingsvermogen;
• U bent dynamisch, sociaal en flexibel;
• U bent vriendelijk en klantgericht;
• U bent vertrouwd met de HACCP-wetgeving en past deze strikt toe;
• U hebt een gelijkaardige professionele ervaring in een lokale openbare instelling en/of
rusthuis;
• U bent tweetalig FR/NL.