Welkom in woonzorgcentrum Heydeken

Wij verwelkomen valide ouderen (+ 60 jaar) (RH – rusthuis) maar ook personen die gespecialiseerde en aangepaste zorg nodig hebben (RVT – rust- en verzorgingstehuis). Woonzorgcentrum Heydeken beschikt over 131 bedden, waaronder eenpersoonskamers, kamers met 2 bedden en 4 appartementen voor koppels.

Zorg

Competent, gekwalificeerd en enthousiast personeel zet zich dagelijks in voor kwaliteitsvolle zorg, met respect voor de fysieke en psychische integriteit van de bewoners.

Het multidisciplinaire zorgteam bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, sociaal assistenten, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, animatoren, een diëtiste en de coördinerende geneesheer-adviseur. Samen met je huisarts stellen ze alles in het werk om jou een optimale levenskwaliteit te garanderen, in een aangename en comfortabele omgeving.

Maaltijden

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de maaltijd. Elke dag worden de maaltijden bereid in de keuken van het rusthuis, waardoor de maaltijden gevarieerd, evenwichtig en aangepast zijn aan de verschillende diëten.

Het menu wordt minstens 7 dagen op voorhand meegedeeld en uitgehangen op een zichtbare en toegankelijke plaats.

’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds zet het keukenteam zich in, met de hulp van een diëtiste, om verzorgde en kwaliteitsvolle gerechten naar ieders smaak te kunnen aanbieden.

Kamer

Elke kamer is uitgerust met speciaal ontworpen meubilair voor ouderen, maar ook met een alarmsysteem en een tv- en telefoonaansluiting. Elke bewoner heeft de mogelijkheid om met decoratieve voorwerpen of kleine meubeltjes een persoonlijke toets aan te brengen.

Activiteiten

Het welzijn van de bewoners is essentieel. Daarom stellen het animatieteam en het paramedische team alles in het werk om diverse en gevarieerde activiteiten voor te stellen die gericht zijn op entertainment maar ook om ontmoetingen en uitwisselingen tussen de bewoners te bevorderen (diverse workshops: zingen, koken, creatief … scrabble en kruiswoordraadsels, diverse uitstappen, voorstellingen, petanque …). Elke maand wordt een gedetailleerd programma opgesteld met alle activiteiten van de maand.

Bewonersraad

De bewonersraad, samengesteld uit bewoners, familieleden en verschillende personeelsverantwoordelijken, vergadert om de 2 maanden en biedt de bewoners de mogelijkheid om deel te nemen aan de organisatie van het dagelijkse leven in het rusthuis.

Van deze ontmoetingen wordt een verslag opgemaakt en ter beschikking gesteld van alle bewoners en personeelsleden.

Begeleiding

Palliatieve zorg

We hechten veel belang aan de begeleiding van de bewoners op het einde van hun leven en hun naasten. Dat vereist specifieke competenties van het hele multidisciplinaire team. We proberen een klimaat van vertrouwen en luisterbereidheid te creëren dat ons in staat stelt te zorgen voor begeleiding in alle moeilijke momenten, van pijn, verdriet, eenzaamheid, angst …

De meeste personeelsleden hebben hierover opleidingen gevolgd en het hele multidisciplinaire team is betrokken bij de aanpak.

Dementie

Gespecialiseerde begeleiding is voorzien voor mensen met dementie. De referentiepersoon dementie staat in voor een specifieke, maar vooral aangepaste aanpak voor elke persoon. Het onderhouden van communicatie met mensen met dementie is het sleutelelement in deze aanpak en wordt dagelijks benadrukt.

De begeleiding van ergotherapeuten in aangepaste workshops of een meer individuele aanpak is erop gericht hun autonomie maximaal te behouden en tegelijkertijd hun welzijn te verzekeren.

cpas-ganshoren-11

Prijs

64,47 €/dag voor een alleenstaande persoon. 45,24 €/dag per persoon voor een echtpaar.

Inbegrepen in de dagprijs:

 • Huisvesting en alle zorgvoorzieningen
 • Beddengoed en onderhoud
 • Onderhoud van je persoonlijke was
 • Maaltijden (ontbijt, middagmaal, avondmaal) en dranken bij de maaltijden
 • Incontinentiemateriaal
 • Animatie en diverse activiteiten

 

Niet inbegrepen in de dagprijs:

 • Honoraria van huisartsen en specialisten
 • Geneesmiddelen
 • Vervoer per ziekenwagen
 • De bijdragen voor de ziekte- en invaliditeitsverzekering
 • Kappers en pedicure
 • Telefoon en teledistributie

Bezoek

Bezoekuren: van 10.30 uur tot 20.00 uur

Opnames

Elke aanvraag tot opname moet worden gericht aan de maatschappelijk assistenten van het rusthuis, die je zowel op administratief als op sociaal vlak zullen begeleiden doorheen dit proces.

Het laast nieuws van Heydeken – Juni 2022