OPDRACHT
Als hoofdkok ben U verantwoordelijk voor de coördinatie en het goede verloop van het
keukenteam, waarvan U de werkzaamheden superviseert en controleert met inachtneming van
de wettelijke, technische, evenwichts- en voedselveiligheidsvoorschriften.
U werkt mee aan de voortdurende actualisering van het kwaliteitsprogramma van het rusthuis en
aan de ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid, dat erop gericht is alle keukenactiviteiten
systematisch te verbeteren om het welzijn van de bewoners te garanderen.
FUNCTIE
• U werkt mee, controleert en houdt toezicht op de productie van maaltijden (ontbijt,
middagmaal en avondmaal);
• U bent zelfstandig en in staat om maximaal 170 maaltijden per dienst te beheren;
• U stelt de menu’s samen in samenwerking met het hoofd van de hotelservice en diëtist;
• U controleert de leveringen en voorraden (FIFO, UDG en UDC);
• U controleert de bestellingen, leveringsbonnen en facturen van de keukenafdeling;
• U streeft er voortdurend naar om de kosten (food en non-food) zo goed mogelijk te
beheren;
• U bent verantwoordelijk voor de organisatie van de keuken en de kwaliteit van de
geleverde diensten;
• U bepaalt en zorgt voor de organisatie en harmonisatie van de permanente opleiding van
het keukenteam, in samenwerking met de personeelsdienst;
• U bent verantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van de HACCP-procedures;
• U vervangt het hoofd “hotelservice” tijdens haar afwezigheden;
• U bent medeorganisator van activiteiten op het gebied van voeding en maaltijden;
• U werkt mee aan het opstellen van het budget en eventuele wijzigingen, in samenwerking
met de hiërarchie;
• U bent verantwoordelijk voor de opvolging van de kwaliteit van de voeding en de
maaltijdbeleving van de bewoners;
• U maakt geen enkel concessies op de veiligheid, of het nu gaat om U eigen veiligheid, die
van U collega’s, bewoners of derden.