FUNCTIE
U bent betrokken bij het opstellen en implementeren van een schriftelijk voedingsbeleid dat
de voedingsbehoeften van de bewoners in overeenstemming brengt met hun plezier in eten;
U stelt duidelijke voedingsprocedures op en werkt deze bij om kwaliteitsvoeding te
garanderen;
U bereidt een verscheidenheid aan uitgebalanceerde maaltijden, aangepast aan de smaak,
specifieke behoeften en het welzijn van de bewoners;
U werkt nauw samen met de keukenmanager om menu’s te ontwikkelen die voldoen aan de
voedingsnormen en voedingsvoorkeuren;
U zorgt ervoor dat de maaltijden worden gecontroleerd en aangepast aan de
voedingsaanbevelingen, de gezondheidstoestand van elke bewoner en zijn fysieke of
mentale mogelijkheden;
U detecteert en beheert ondervoeding en stelt geïndividualiseerde strategieën en
voedingsplannen voor;
U geeft orale en/of enterale voeding afgestemd op de specifieke behoeften van de
bewoners;
U werkt de verpleegkundige dossiers en de relevante informatie in het geautomatiseerde
programma bij, waarbij U zorgt voor een strikte controle van de dieetmaatregelen:
U beheert de bestellingen van orale voedingsproducten en zorgt ervoor dat deze beschikbaar
zijn om aan de behoeften van de bewoners te voldoen;
U houdt toezicht op de distributieketen van de maaltijden en zorgt ervoor dat de hygiëne- en
voedselveiligheidsnormen in de keuken en eetzalen strikt worden nageleefd;
U speelt een actieve rol in de multidisciplinaire projecten van het verpleeghuis en werkt
samen met het zorgteam en paramedische professionals om de kwaliteit van leven van de
bewoners te verbeteren;
U draagt bij aan de opleiding van het personeel op het gebied van diëtetiek en voeding,
waarbij je jouw kennis deelt en hun vaardigheden versterkt.
PROFIEL
U beschikt verplicht een bachelorsdiploma diëtetiek;
U hebt een echte affiniteit met ouderen en inzicht in hun specifieke behoeften;
Ervaring in de ouderenzorg en/of in grootkeukens is een pluspunt;
U hebt ervaring met projectmanagement, met het vermogen om verbeteringen voor te
stellen en door te voeren;
U hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en bent
in staat om U toespraak aan te passen aan verschillende doelgroepen: bewoners, verzorgers,
keukenpersoneel, artsen en ander personeel;
U bent een goede luisteraar, empathisch en in staat om constructief te werken als onderdeel
van een multidisciplinair team;
U bent zeer georganiseerd en in staat om meerdere prioriteiten tegelijk te beheren;
U hebt een bewezen talent voor probleemoplossing, met een pragmatische en proactieve
aanpak;
U spreekt vloeiend Frans of Nederlands en hebt een goede kennis van de tweede landstaal
(in het bezit van het SELOR-certificaat of bereid dit te behalen).